SK START Praha

Áčko zatím na jedničku, chytrolín na Startu

Ještě před 2-3 týdny jsem byl nervózní z toho, že máme málo hráčů na 4 soutěže, hledal další střídavé starty a teď během 14 dní máme 3 další hráče a přímo členy sportovního klubu. Na dvou má velkou zásluhu naše tajná skautka, která má na starosti hledání talentů, Helena! Díky ní budeme mít po letech v týmech opět cizince. Doporučila Karin a Daniela, oba jsou ze Slovenska. Karin se pinec „vyučila“ v Loko Rača, přesídlila do ČR a asi před 10 lety hrála 2.ligu žen za Brandýs nad Labem. Minimálně 8 let se však pinku nevěnovala. S ní dorazil i její kamarád Daniel. Mě se podařilo sehnat ještě dalšího mladíka, Honzu, který tedy také cca 6 let nehrál, ale naposled hrál jako dorostenec za Červený Kostelec na Náchodsku.

Věřím, že až se dostanou všichni do herní pohody, budou posilami a přiblíží se Dášině skvělé herní pohodě. Daniel tento týden hrál za céčko, Honzu čeká příští týden ostrý start za áčko na El Niňu.

Do předchozí reportáže o narozeninách Honzy jsem přidal dvě RETRO fotografie společně s hádankou. Tak se, pravidelní čtenáři, vraťte o krok zpět.

SK START Praha A vs. SK OÁZA Praha A    10:6

Áčku to zatím šlape na jedničku. Je neuvěřitelné jak se zkušenost a zralý věk dvou našich kmenových hráčů perfektně doplňuje s dravým mládím na střídavý start! Mladíci opravdu hrají velmi dobře a je jen škoda limitujícího pravidla, kdy hráč na střídavý start může odehrát jen polovinu zápasů.

Tentokrát si áčko vyšláplo doma na Oázu. Začátek byl trochu kuriózní a stresující zároveň. Martin R. se převlékl v šatně do sportovního, vešel do tělocvičny, chtěl se jít rozehrát a zjistil, že nemá pálku! Naštěstí táta jednoho z mladíků, Marian, sebou měl svoji, a tak jí Martinovi půjčil. Hrát s cizí pálkou je ale poměrně těžké, také to znám. Když se schylovalo k deblům, Martin si šel ještě pro něco do šatny a vylezl z ní s vítězoslavným úsměvem a svojí pálkou v ruce. Jak se převlékal, zapomněl jí na lavičce. Ještě, že jí objevil před zápasem a ne před závěrečným sprchováním…

O výsledku v deblech vždy tvrdím, jak je důležitý. Od něj se pak vždy zápas odvíjí a mnohdy jsou debly tím jazýčkem na vahách. Tentokrát to bylo stejné jako v předchozích dvou zápasech. Opět se vyhrály oba debly! Mladíci se museli snažit pět setů, zkušenost jen tři.

Po první rundě byl stav 5:1 pro Start, po druhé 8:2. Jen ve třetí si soupeř uhrál víc vítězných zápasů, než ve dvou předchozích (3). Hned první zápas čtvrté rundy za stavu 9:5 pro nás vzdal kvůli bolestem zad Ňéma, ale Martin R. celé utkání zakončil drtivým vítězstvím 3:0.

SK START Praha B vs. Slovan KST Bohnice H      10:0

Z tohoto utkání jsem měl trochu obavu, protože bohničtí jsou vždy nevyzpytatelní a mají celkem dobrou hráčskou základnu. Pozval jsem opět Martina a přišel také, poprvé v této sezóně, Jirka. Byl jsem v hale také, a kromě již jmenovaných tam byl také Radek a Dáša. Malinko zamotanou hlavu jsem měl z toho, jak šest hráčů rozvrhnout do hry. Nakonec jsem se dohodnul s Jirkou, že bude střídat Dášu. S Jirkou je velice dobrá domluva a ujistil mě, že mu to rozhodně nebude vadit. Snad mu to mohu věřit. S Radkem jsem počítal do dvouher, ale debly jsem chtěl postavit tak, aby se oba vyhrály. Soupeř nakonec přišel bez dvou hráčů základu, ale stejně to nevypadalo na rychlý průběh.

V 19:10 jsem vyzval hosty, aby šli nahlásit sestavu. Od stolu, kde se rozehrávali, mi odpověděli, že sestavu nahlásí vedoucí, který už jde ze šatny. Nejspíš to však dotyčný vzal ze šatny oklikou přes naše venkovní sportoviště, protože jsme na něj ještě 10 minut museli čekat. Nakonec dorazil, sestavu nahlásil a já hned vyhlásil zápasy.

Zafungovalo to, co funguje vždy a již jsem to popisoval v článku o vítězství áčka. Vyhráli jsme oba debly s přehledem, a to je velmi dobrý začátek. Martin hrál s Honzou a já s Dášou. V předešlých zápasech Dáša s Honzou dvakrát prohráli, tak jsme to museli změnit. Honza sice s Dášou hrál nespočet deblů, ale naposledy v mládežnických kategoriích. Já s Dášou hrál na Olympu minimálně 4 sezóny a to není zase tak dávno. Vyhráli jsme bez problémů a myslím, že nám to šlo. Dáše možná víc vyhovuje levák, protože má víc místa.

Do singlů jsem také udělal změny. Martina jsem dal na áčko, a tak hrál hned proti soupeřově jedničce. Dáša na bé, Radek cé a Honza déčko. Po první rundě jsme vedli 6:0 a myslím, že to byl začátek brzkého konce. Všechny zápasy prvního kola jsme vyhráli 3.0!

Druhou rundu začala Dáša proti jedničce soupeře a asi se jí zalíbilo skóre 3:0, protože soupeře odstřelila jednoznačně a rychle. Radek musel vybojovat 5 setů. Prohrával už 1:2, ale tou svojí pověstnou bojovností zápas otočil. Martin s Honzou pokračovali ve svých standardních výkonech a stejnými výsledky 3:0 ukončili zápas. Mezitím musel Radek rozehrát další zápas „kdyby náhodou“, vedl 2:0 na sety, když jsem vyhlásil konec. Dohodl se se soupeřem, že to dohrají. Tak dohrávali a Radek vyhrál 3:1. Jediné, co mě na tom celkovém vítězství hodně mrzelo, bylo to, že se Jirka vůbec nedostal do hry. Byl připraven naskočit za Dášu po dvou zápasech, ale k tomu nedošlo. Tak si jen před zápasem asi 15 minut zatrénoval.

V průběhu zápasu se stala zajímavá kuriozita. Když hrála Dáša druhý zápas se soupeřovým hráčem číslo 1, tak po dohrání druhého setu se šla k ohrádce otřít, napít a vysmrkat. Chtěla se vrátit ke stolu, ale zjistila, že u něj se už rozehrává další dvojice a soupeř už seděl na lavičce, oblečený do bundy a spokojeně oddychoval. Dáša za ním šla s tím, že to byl teprve druhý set a že by se mělo hrát dál. Nevím o čem přesně ti dva diskutovali, ale výraz soupeře byl nejdříve vyděšený, pak nejspíš rezignoval, mávl rukou s tím, že už dál hrát nechce.

Zápas skončil, já jsem dopsal zápis a čekal, až vedoucí družstva soupeřů, což byl ten, co ukončil zápas po dvou setech, půjde okolo. Rozešel se ke dveřím z haly, ale vůbec nevypadal, že by chtěl něco podepisovat. Z nepřítomného výrazu jsem ho vyrušil až já s tím, že potřebuji podpis. Přišel ke stolku, natočil jsem mu zápis, aby se mu dobře psalo a nevěnoval jsem tomu dál pozornost. Najednou slyším: „Tady není proškrtnuto v rubrice míčky, tady není zakroužkováno NE, chybí tam jméno rozhodčího a tady není proškrtnuto také (myšlena plocha připomínky rozhodčího na kterou zarputile ukazoval).“ On ale spustil takovou kadencí, že jsem mu skoro nerozuměl, a hlavně jsem nechápal. Když jsem mu řekl, že to je vyplněné správně, tak řekl, že ten zápis nepodepíše. Tak jsem mu zaškrtnul „NE“ a to už byl spokojený. Požádal jsem ho ať to tedy podepíše, ale nejspíš byl sám sebou tak zblblý, že se podepsal do místa pro rozhodčího, a ještě tam vymaloval tiskacím písmem své jméno. Říkám: „Podepisuješ se do blbého místa.“ Po dalším pokusu to už zvládnul na jedničku i když s vyděšeným výrazem…

TJ Sokol Žižkov D vs. SK START Praha C    10:2

V tomto zápase se v našich řadách představil nový hráč Daniel, který hned v úvodní čtyřhře nastoupil s Helenou. Vašek hrál s Ivošem, protože spolu hráli již několikrát. Podle zápisu prohrály oba naše páry velmi nešťastně v pěti setech.

V singlech kromě výher Ivoše a Daniela to bylo jinak celkem jednoznačné ve prospěch domácích. Vašek opět prohrál v pěti setech, stejně jako Helena a Ivo. Sestava Žižkova byla dost silná, ty kluky znám, myslím, že by se neztratili ani ve 4. třídě.

Zato naše céčko bude mít veliké problémy soutěž udržet. Asi jsme byli namlsaní z poslední dohrané sezóny, kdy jsme do poslední chvíle hráli o postup do čtyřky! Jenže tehdy byl základ soupisky: Poledne, Havel, Botek a Trnovský. Letos první dva chybí. Honza ukončil pinčesovou kariéru a Jirka se vlastně díky tomu (a odchodu Vildy) dostal do základu B. Nechci malovat čerta na zeď, ale marně hledám tým, který bychom zvládli porazit. Muselo by se sejít to nejsilnější složení a navíc vícekrát.

KST Vršovice C vs. SK START Praha D       10:2

Déčko srdnatě bojuje o co nejlepší výsledky. Opravdu se snaží, aby to nedopadlo jako poslední odehranou sezónu. Tentokrát opět urvali dva body ve hře. Přičinili se o to Pavla a Mirek. Jediný, kdo zatím nebodoval, je Ferda. Doufám, že tu nulu na svém kontě co nejdříve smaže!

PEL-MEL

Tak nám o víkendu proběhly volby do poslanecké sněmovny. Asi se to Patrikovi nebude líbit, ale já jsem, i přes hodně výhrad, celkem spokojený! Těší mě, jak se vyprofilovali Piráti! Nemají tam co dělat, chovají se jako svazáci v 70.létech. Prý dopadli výsledkově nejhůře v Praze. A co čekali? Řízení Prahy pod Hřibem je skutečně „úžasné“. Už se těším příští rok na komunálky.

Náš spoluhráč Honza je synem poslance za ODS, také bývalého výborného stolního tenisty, který hrával ligu. Lámal jsem ho k nám do klubu, ale nechtěl opustit řady klubu svého srdce v Jihočeském kraji. Kdyby ale přestoupil, mohli jsme mít v klubu „velkou koalici“.

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení